Napomena

Kava s biskupom

U subotu, 17. prosinca u Velikom kaptolu održano je druženje biskupa Vlade Košića s mladima Sisačke biskupije simboličnog naziva „Kava s biskupom“. Na početku je sve okupljene pozdravio povjerenik za Pastoral mladih vlč. Mato Malekinušić koji je izrazio želju da ovakvi susreta biskupa i mladih postanu tradicija.

 

Govoreći o iščekivanju Božića, biskup Košić istaknuo je da kod ovog blagdana Bog progovara na nama razumljiv način, da je Isusovo utjelovljenje primjer kako nekome tko te ne razumije objasniti svoje stajalište i da je upravo to način na koji trebamo rješavati nesporazume sa svima koji ne dijele naša razmišljanja. Odgovarajući na pitanje o ekumenizmu, biskup je istaknuo da je najvažniji dijalog i da nikome ne možemo nametati svoju vjeru, već da svojim životom moramo posvjedočiti Kristovu ljubav. Nakon pitanja kako da se mladi nose s napadima na vjeru i Crkvu kojima smo sve češće svjedoci, biskup je ispričao svjedočanstvo iz svoje mladosti, kada je za vrijeme služenja vojnog roka i sam bio napadnut zbog slavljenja Božića. Mnogi mladi postavljali su pitanja vezana uz aktualna politička i vjerska zbivanja na koja sami nisu mogli pronaći odgovor, a biskup se potrudio na njima razumljiv način razjasniti sve dvojbe.

Nakon razgovora, druženje je u opuštenoj atmosferi nastavljeno uz kavu, čaj i kolače koje su vrijedno pripremile časne sestre.

KS

 

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION