Napomena

Taize 2017.

Mladi Sisačke biskupije ovo će se ljeto zajedno s mladima iz Zagrebačke nadbiskupije uputiti na hodočašće u francusko selo Taizé, u kojem se nalazi ekumenska zajednica u kojoj se svako ljeto okupljaju tisuće mladih iz svih krajeva svijeta. Hodočašće u Taizé jedinstveno je iskustvo susreta različitih kultura i jezika, iskustvo pomirenja i zajedništva s mnogim različitostima.

 

Susreti u Taizéu odvijaju se na tjednoj razini u ritmu od nedjelje do nedjelje. Zajednica ima svoj uhodani raspored molitava, radionica i obroka, koji ćete dobiti naknadno.

Termin putovanja: 21. srpnja – 31. srpnja 2017.

OKVIRNI PROGRAM PUTA:

- petak : polazak iz Zagreba u večernjim satima (vožnja kroz Sloveniju, Italiju, Francusku, sa usputnim stajanjima)

- subota : dolazak u Taizé u popodnevnim satima (prijava i smještaj, uključivanje u program zajednice)

- I. nedjelja <> II. nedjelja : boravak u selu zajedno sa mladima i braćom iz Zajednice (praćenje dnevnog ritma prema već uhodanom rasporedu Zajednice)

- II. nedjelja : polazak iz Taizéa u podnevnim satima (vožnja kroz Francusku, Italiju i Sloveniju, sa usputnim kraćim stajanjem u Ženevi, prilika za kratki obilazak grada)

- ponedjeljak : dolazak u Zagreb u jutarnjim satima

TROŠKOVI PUTA900 kn + 50 €

U cijenu je uključeno:

900 kn – prijevoz do Taizéa i natrag + usputno stajanje u Ženevi + putno osiguranje

50 € – participacija : tri obroka dnevno, smještaj, troškovi održavanja i organiziranja u Zajednici

Tko može ići na putovanje?

Može se prijaviti svatko tko je navršio 15 godina (iako su susreti mladih namijenjeni prvenstveno mladima od 18 do 35 godina), u ljetnim mjesecima ne postoji gornja dobna granica za prijavu no smještajni kapacitet za osobe starije od 35 godina je ograničen stoga molimo za maksimalno razumijevanje i slijeđenje naših uputa ako ste vi ili članovi vaše grupe stariji od 35 godina.

Mogu li ići maloljetnici?

- Mogu! Donja dobna granica za maloljetnike je 15 godina.

- Maloljetnici mogu sudjelovati samo u pratnji voditelja (detalji kod prijave). Voditelji ostaju sa maloljetnicima tijekom cijelog susreta i smješteni su zajedno s njima.

VAŽNA NAPOMENA:

Kalkulacija cijene za svaki termin napravljena je na bazi 40 putnika što znači da se najmanje 40 osoba mora prijaviti za pojedini termin kako bi se mogao organizirati polazak u toj cijeni. U slučaju manjeg broja prijavljenih termin ćemo morati otkazati ili u dogovoru s prijavljenima razmotriti povišenje cijene. O svim detaljima u vezi tijeka prijava za pojedini termin svi prijavljeni biti će pravovremeno obaviješteni. U slučaju otkaza pojedinog termina svim do tada prijavljenima uplaćen novac vratit će se u cijelosti.

Za sve dodatne informacije, javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook stranicu Mladi Sisačke biskupije (https://www.facebook.com/mladi.sisacke.biskupije/) ili na broj mobitela 098/995-0855 (Katarina).

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION