Napomena

Pješice na Mariju Bistricu

Ove godine imala sam veliku želju hodočastiti pješice na Mariju Bistricu, ali kako naša župa ne organizira pješačko hodočašće, odlučila sam ići s mladim legionarima iz Petrinje. Pitala sam i dvije prijateljice da idu sa mnom i pristale su. I tako je nas devet u utorak, 16.8. , iz crkve sv. Lovre poslije sv. mise, krenulo put Marije Bistrice. Bili smo puni veselja i radosti u Gospodinu. Prvu noć odmorili smo u Lekeniku. Ujutro smo krenuli dalje prema Vukovini i tamo odmarali u crkvi Pohoda BDM, a navečer smo se uputili prema Šćitarjevu gdje smo prenoćili. 

Sljedeće jutro krenuli smo prema Sesvetama i odmorili u pastoralnom centru, a poslijepodne smo krenuli prema Kašini i tamo malo odmorili i istu večer krenuli prema našem krajnjem odredištu, svetištu u Mariji Bistrici gdje smo stigli u noći oko pola dva. Iako smo bili iscrpljeni i puni žuljeva, nismo odustajali jer smo znali da to to radimo za Gospodina i našu nebesku Majku. Naše putovanje bilo je prepuno molitve, smijeha, šale, veselja i pjesme, a Bog i Gospa su stalno bili uz nas. Jedni drugima smo pomagali i jako se zbližili.  Putem nas je pratilo lijepo vrijeme. Dok smo pješačili, ljudi su nam mahali, pozdravljali nas i zastajali da porazgovaraju s nama. U petak poslijepodne stigli su i ostali mladi koji su došli vlakom i biciklima i navečer smo svi zajedno sudjelovali na programu koji su priredili mladi Sisačko - katedralnog dekanata, a sastojao se od igrokaza o blaženom Alojziju Stepincu, Puta svjetla, klanjanja i sv. mise. Idući dan, u subotu, su autobusima stigli i ostali vjernici naše biskupije te smo svi zajedno sudjelovali na križnom putu, sv. misi koju je predvodio naš sisački biskup Vlado i klanjanju.

Ovo je bilo prekrasno iskustvo za mene i sve vas pozivam da dođete pješice, biciklom ili vlakom s ostalim mladima i tako se duhovno obogatite, ali i zabavite. Neka vam na umu uvijek bude Papina poruka: "Zamijenite ugodu kauča s cipelama i idite Božjim putovima, mijenjajući svijet".

 Ivana Pilipović

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION