Napomena

Govorim o Susretu, br. Stipe Tomić

Govoreći o susretima mladih, moram priznati da osobno nisam bio na previše takvih susreta. Zapravo bio sam samo na zadnja dva koja su, kako znate, održana u Livnu i Zadru, i ta iskustva su za mene prava dragocjenost.

             Doživjeti pustolovinu puta s toliko mladih ljudi, koje već znaš, i pri tome upoznati nove mlade, koji dijele tvoja životna uvjerenja, je posebna prilika koju nitko ne bih trebao propustiti. Za one koji još nisu bili na takvom susretu to je ujedno i prilika doživjeti nešto novo i drugačije, a to je lice Crkve u srcima njenih mladih članova, kao i kršćansku gostoljubivost naših domaćina. I dakako ono najvažnije, što ne smijemo previdjeti, a to je središte svega – Krist, koji nas okuplja i sjedinjuje u ljubavi. Na takvom susretu uistinu možemo doživjeti da smo svi jedno u ljubavi i kao kršćani, i kao Hrvati.

 

            Osobito danas, kad je u hrvatskim medijima Crkva toliko napadana i kad se vjera želi izgurati iz javnih prostora, te se može činiti da su i vjernici postali indiferentni, susret mladih je posebna prigoda da se uvjerimo u suprotno. Naime, na takvom susretu možemo doživjeti jedno pravo svjedočenje vjere mladih ljudi, koji unatoč svim poteškoćama slijede Krista, te se tako iznova uvjeriti u istinitost Papinih riječi da je Crkva živa i mlada.

            Tko sumnja, neka dođe, vidi i doživi da je radost naša u Kristu potpuna! Uvjeren sam doista da će ojačati u vjeri, i poželjeti doći opet.

br. Stipe Tomić, BSI

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION